4kpl kananmunia
2dl sokeria
1dl perunajauhoja
1dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
Vatkaa sokeri ja kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi sokeri-kananmuna vaahtoon. Sekoita taikina kevyesti tasaiseksi ja kaada taikina kakkuvuokaan. Paista pohjaa 200-asteessa n.30min.
Kostutukseen:
Esim. Mansikkamehua
Täyte:
250 g mansikoita tai vadelmia (tuoreita tai pakastettuja)
2 dl vispikermaa
100 g vaniljarahkaa/ tuorejuustoa
2 rkl sokeria
n. ½ dl vaniljakreemijauhetta
Soseuta marjat. Vaahdota vispikerma. Lisää vaahtoon mansikka tai vadelmasose, rahka/tuorejuusto ja sokeri. Sekoita joukkoon vaniljakreemijauhetta sen verran, että täyte muuttuu sopivan paksuksi. Kostuta jokainen kakunkerros mansikkamehulla ja levitä sitten täyte kerroksien päälle.
Koristelu:
Sokerimassaa
Punaista elintarvikeväriä
Pieniä hopeakuulia
Sekoita sokerimassaan hieman punaista elintarvikeväriä, sen verran että sokerimassasta tulee vaaleanpunaista. Kauli sokerimassa ohueksi tomusokeria apuna käyttäen, ettei se jää kiinni pöytään. Aseta pyöreäksi kaulittu sokerimassalevy kakunpäälle. Tasoita sokerimassan pinta ja leikkaa ylimääräinen osa pois. Painele kakun päällinen ja sivut esim. veitsen kärjellä täyteen salmiakkikuvioita. Painele kuvioiden saumakohtiin pieniä hopeakuulia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti