perjantai 15. huhtikuuta 2016

Texmex-kakku broilerista

 


Leipäkerrokset:
 
3 pkt (36 palaa) täysjyväpaahtoleipää

 Broileritäyte:
450 g maustamattomia broilerinfileesuikaleita
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 tlk (n.320 g) salsakastiketta
1 tlk (n.300 g) texmex-juustodippiä

 
Guacamoletäyte:
½ tlk (n. 300 g) guacamoledippiä
1 punainen paprika
 
Kostutus:
1 ½ dl vettä
½ dl sitruunamehua
 
 Kuorrutus:
½ tlk (n. 300 g) guacamoledippiä (esim. Pirkka)
150 g ranskankermaa

Koristeeksi:
 
1 keltainen paprika
kirsikkatomaatteja
punasipulia
jääsalaattia
1 keskikokoinen pussi nachoja
herneenversoja

 
Ruskista broilerinsuikaleet öljyssä. Mausta ne suolalla ja pippurilla. Hienonna lihat leikkuulaudalla. Sekoita joukkoon salsakastike ja juustodippi. Kuutioi punainen paprika.

 Leikkaa leipäviipaleista reunat ohuelti pois. Lado tarjoiluvadille 9 leipäviipaletta: 3 rinnakkain ja 3 peräkkäin. Kostuta leivät sitruunavedellä. Levitä päälle puolet broileritäytteestä. Lisää toinen leipäkerros ja kostuta. Levitä päälle guacamoledippiä ja ripottele pinnalle paprikakuutiot. Lisää kolmas leipäkerros. Kostuta ja täytä lopulla broileritäytteellä. Lado vielä neljäs leipäkerros ja kostuta pinta.

 Suojaa kakku tuorekelmulla. Paina kerroksia kevyesti yhteen tai laita päälle kevyt paino, esim. leikkuulauta. Nosta kakku kylmään ja anna kostua yön yli.

 Sekoita guacamoledippi ja ranskankerma. Levitä kuorrutus kakun reunoille ja pinnalle. Laita kakun päälle runsaasti salaattiaineksia koristukseksi, esim. paprikasuikaleita, kirsikkatomaatteja, punasipulia, jääsalaattia, nachoja ja herneenversoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti