8 kpl vaaleita paahtoleipäviipaleita
2 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
Täyte 1
200 g Tomaatti & Basilka -tuorejuustoa
200 g Valkosipuli & Yrtit -tuorejuustoa
250 g ylikypsää saunapalvikinkkua
1 keltainen paprika
Täyte 2
200 g Valkosipuli & Yrtit -tuorejuustoa 100 g härän kylmäsavupaistileikkeleitä
3 rkl kurkkusalaattia
Koristeluun
200 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g Emmental juustoa raasteena
kinkkua leikkeleenä
tomaattia
keltaista paprikaa
ruohosipulia
salaatinlehtiä
Ohjeet
Valmista täyte 1 pilkkomalla saunapalvikinkku pieneksi silpuksi. Silppua myös melkein kokonainen paprika, säästä loput kakun koristeluun. Sekoita kinkku- ja paprikasilppu tuorejuustojen kanssa. Valmista täyte 2 pilkkomalla paistileikkeet pieneksi silpuksi. Sekoita ne tuorejuuston ja kurkkusalaatin joukkoon. Kiehauta vesi ja liuota kasvisliemikuutio nesteen joukkoon. Vuoraa suorakaiteen mallinen ja korkeareunainen leipävuoka tuorekelmulla. Leikkaa paahtoleipien kovat reunat ohuelti pois. Vuoraa vuoan pohja tummilla paahtoleivillä. Kostuta niiden pinta kasvisliemellä. Levitä puolet täyte 1:stä leipien päälle tasaiseksi kerrokseksi. Tee seuraava kerros vaaleista paahtoleivistä. Kostuta ne kasvisliemellä ja levitä niiden päälle kerros täyte 2:sta. Seuraavaksi on taas tumman leipäkerroksen, kostutuksen ja täyte 1:sen vuoro. Lado päällimmäiseksi vielä tasainen kerros vaaleita leipäsiivuja ja kostuta ne. Taita tuorekelmu reunoilta ylimmän kerroksen ylle, aseta pieni paino kakun päälle ja anna sen maustua yön yli jääkaapissa. Kumoa kakku tarjoiluastialle ja poista tuorekelmut. Levitä kakun pinnalle maustamatonta tuorejuustoa. Painele kevyesti kakun kylkiin juustoraastetta ja koristele alareunat salaatinlehdillä. Koristele kakun päällinen leikkelerullilla, tomaattilohkoilla, paprikasiivuilla ja ruohosipulilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti