Pohja: 250 g tummaa suklaata (Fazer tumma suklaa, 44 % kaakaopitoisuus) 200 g voita tai margariinia 2 dl sokeria 4 munaa 3 dl vehnäjauhoja tai erikoisvehnäjauhoja 1 tl leivinjauhetta 1 tl vaniljasokeria 1 dl tummaa kaakaojauhetta Leivitykseen: voita korppujauhoja Kostutus: 1-2 dl vahvaa kahvia Suklaatäyte ja -kuorrutus sekä koristelu: 250 g tummaa suklaata (tumma suklaa, 44 % kaakaopitoisuus) 1 dl vaahtoutuvaa kermaa ½ dl tomusokeria 1 tl vaniljasokeria 400 g suklaatuorejuustoa (Viola) 50 g ranskanpastilleja Valmistusohje Sulata suklaa varovasti mikroaaltouunissa 30 s. kerrallaan. Lisää joukkoon huoneenlämpöinen rasva. Vaahdota suklaa, rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakaojauhe keskenään ja lisää seos vaahtoon. Sekoita tasaiseksi, älä vatkaa enää. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (n. 1,5 l). Kaada taikina vuokaan ja tasoittele pinta. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 45-50 minuuttia. Kumoa hetken jäähtynyt kakku, jolloin se irtoaa helpoiten vuoastaan. Täytettä varten paloittele suklaa. Kuumenna kerma kiehuvaksi kattilassa, ota kattila heti pois liedeltä, lisää suklaapalat kermaan ja sekoita kunnes suklaa on sulanut. Laita seos jääkaappiin tai kylmään. Sekoita jäähtyneen seoksen joukkoon tomusokeria ja vaniljasokeria. Vatkaa seos kuohkeaksi vaahdoksi, älä vatkaa kuitenkaan liikaa. Sekoita lopuksi vaahdon sekaan suklaatuorejuustoa. Leikkaa kunnolla jäähtynyt kakku 3 osaan niin, että täytettäväksi jää 2 väliä. Kokoa kakku tarjoiluvadille. Kostuta kakkulevyt sitä myötä kun täytät ne vahvalla kahvilla. Levitä väleihin suklaatäytettä ja jätä sitä riittävästi kakun päälle kuorrutteeksi. Levitä kakun pinnalle tasaiseksi kerrokseksi loppu seos. Ripottele pinnalle kauniisti ranskanpastilleja. Vinkki: Samalla ohjeella voi valmistaa suklaakakun ilman kuorrutusta. |
perjantai 15. huhtikuuta 2016
Suklaakakku
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti