Kakkupohja:
4 kpl kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
3-4 rkl
kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl Vaniljasokeria
Kostutukseen kaakaota
Vuoraa
leivinpaperilla tai voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 22-24 cm
irtopohjainen kakkuvuoka.
Vaahdota sokeri ja
huoneenlämpöiset munat ilmavaksi vaahdoksi. Vaahto on valmis, kun siihen
piirretty kuvio pysyy vaahdon pinnalla hetken.
Lisää keskenään
sekoitetut kuivat aineet taikinaan siivilän läpi ja sekoita varovasti
tasaiseksi. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista kakku uunissa.
Kun taikina ei enää
tartu tikkuun, on kakku valmis. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ennen
irroittamista.
Esilämmitä uuni:
Paistolämpötila:
180°C
Kiertoilmauuni: 160°C
Keskitaso, Paistoaika:
n. 30 min.
Täyte:
5 liivatelehteä
200 g taloussuklaata
5 dl vispikermaa
1 dl maitoa
1 rasia Valio Viola
suklaa-tuorejuustoa
3 rkl sokeria
4 rkl vahvaa kahvia
Laita liivatelehdet
likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa mikrossa kuumennuksen kestävässä
astiassa vähän väliä sekoitellen. Vispaa kerma. Lisää sen jälkeen sokeri,
tuorejuusto ja maito. Lisää hieman jäähtynyt suklaa ja kahvi.
Kiehauta
liivatelehdet pienessä määrässä vettä. Kaada neste ohuena norona täytteeseen
samalla hitaasti sekoittaen.
Leikkaa jäähtynyt
kakkupohja kolmeen osaan.
Koristelu:
Koristeita
temperoidusta suklaasta
2,5 dl kermavaahtoa
muutama tippa sinistä
elintarvikeväriä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti