perjantai 15. huhtikuuta 2016

Suklaa-kahvi täytekakku




Kakkupohja:
4 kpl kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
3-4 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl Vaniljasokeria

Kostutukseen kaakaota


Vuoraa leivinpaperilla tai voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 22-24 cm irtopohjainen kakkuvuoka.
Vaahdota sokeri ja huoneenlämpöiset munat ilmavaksi vaahdoksi. Vaahto on valmis, kun siihen piirretty kuvio pysyy vaahdon pinnalla hetken.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet taikinaan siivilän läpi ja sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista kakku uunissa.
Kun taikina ei enää tartu tikkuun, on kakku valmis. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ennen irroittamista.

Esilämmitä uuni:
Paistolämpötila: 180°C
Kiertoilmauuni: 160°C
Keskitaso, Paistoaika: n. 30 min.

Täyte:
5 liivatelehteä
200 g taloussuklaata
5 dl vispikermaa
1 dl maitoa
1 rasia Valio Viola suklaa-tuorejuustoa
3 rkl sokeria
4 rkl vahvaa kahvia

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa mikrossa kuumennuksen kestävässä astiassa vähän väliä sekoitellen. Vispaa kerma. Lisää sen jälkeen sokeri, tuorejuusto ja maito. Lisää hieman jäähtynyt suklaa ja kahvi.
Kiehauta liivatelehdet pienessä määrässä vettä. Kaada neste ohuena norona täytteeseen samalla hitaasti sekoittaen.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan.

Koristelu:
Koristeita temperoidusta suklaasta
2,5 dl kermavaahtoa
muutama tippa sinistä elintarvikeväriä
Keksinmuruja kakun ”kylkiin”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti