perjantai 15. huhtikuuta 2016

Kinkkuvoileipäkakku

Pohja
1 vaalea vuokaleipä)

Kostutukseen
n. 2 dl kasvislientä

Kinkkutäyte
300 g palvikinkkua tai suolalihaa
1 ½ dl sinappi-kurkkusalaattia
1 prk (200 g) kevyt crème fraîchea
1 paprika pieninä kuutioina
½ dl purjoa hienonnettuna

Juustotäyte & -kuorrutus
1 prk (200 g) Levittyvää sulatejuustoa
½ pussia (à 130 g) Emmental-juustoraastetta
1 rasia (200g) Kevyt ruohosipuli tuorejuustoa
1 rasia kirsikkatomaatteja
150 g palvikinkkuviipaleita
tuoretta viikunaa
tuoreita yrttejä esim. herneen- tai vesikrassin versoja

VALMISTUSOHJE
Aloita voileipäkakun valmistaminen täytteestä. Hienonna monitoimikoneella kinkku. Lisää sinappi-kurkkusalaatti ja créme fraiche. Sekoita lopuksi käsin joukkoon kuutioitu paprika ja hienonnettu purjo.

Valmista juustotäyte sekoittamalla keskenään sulatejuusto, juustoraaste ja tuorejuusto tasaiseksi.

Leikkaa vuokaleivästä ohuelti reunat pois ja leikkaa leipä tämän jälkeen neljään vaakaviipaleeseen. Kostuta alin viipale kasvisliemellä pullasutia apuna käyttäen ja levitä viipaleelle puolet kinkkutäytteestä. Aseta tämän päälle seuraava viipale, kostuta ja levitä viipaleelle n. 1/3 juustotäytteestä. Jatka vielä yhden kinkkukerroksen verran täyttämistä. Kostuta ylin leipäviipale huolellisesti. Kiedo kakku leivinpaperiin ja laita muovikassiin. Anna vetäytyä yön yli jääkaapissa. Pakkaa myös loppu juustotäyte yöksi jääkaappiin.

Levitä loppu juustotäyte tasaiseksi kakun pintaan ja reunoille. Koristele kakku kinkkurullilla, kasviksilla, viikonoilla ja tuoreilla yrteillä.

Aloita voileipäkakun valmistaminen täytteestä. Hienonna monitoimikoneella kinkku. Lisää sinappi-kurkkusalaatti ja créme fraiche. Sekoita lopuksi käsin joukkoon kuutioitu paprika ja hienonnettu purjo.

Valmista juustotäyte sekoittamalla keskenään sulatejuusto, juustoraaste ja tuorejuusto tasaiseksi.

Leikkaa vuokaleivästä ohuelti reunat pois ja leikkaa leipä tämän jälkeen neljään vaakaviipaleeseen. Kostuta alin viipale kasvisliemellä pullasutia apuna käyttäen ja levitä viipaleelle puolet kinkkutäytteestä. Aseta tämän päälle seuraava viipale, kostuta ja levitä viipaleelle n. 1/3 juustotäytteestä. Jatka vielä yhden kinkkukerroksen verran täyttämistä. Kostuta ylin leipäviipale huolellisesti. Kiedo kakku leivinpaperiin ja laita muovikassiin. Anna vetäytyä yön yli jääkaapissa. Pakkaa myös loppu juustotäyte yöksi jääkaappiin.

Levitä loppu juustotäyte tasaiseksi kakun pintaan ja reunoille. Koristele kakku kinkkurullilla, kasviksilla, viikonoilla ja tuoreilla yrteillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti