perjantai 15. huhtikuuta 2016

Mansikka täytekakku

Pohja

4 munaa
3 ½ dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 ½ leivinjauhetta
½ dl maitoa

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa kakkuvuoka korkealla leivinpaperi reunuksella. (noin. 20cm halkaisijaltaan oleva vuoka)
Vatkaa kulhossa munat ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe.
Siivilöi jauhot muna-sokeri vaahdon joukkoon erissä.
Kumoa taikina vuokaan ja paista pohjaa noin 1 tunti

Täyte

Vaniljakiisseli:
3 dl kermaa
3 rkl sokeria
2 munaa
3 tl perunajauhoja
1,5 rkl vanilliinisokeria

Mansikoita
Mansikkahilloa

Päälle 
Kermavaahtoa
Suklaata (tummaa ja vaaleaa)
Mansikoita


Koristeita esim. hopeakuulia

Kostutus: maito ja vanilliinisokeri

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti