perjantai 15. huhtikuuta 2016

Pavlova Joni

8-10 palaa

SUKLAAMARENKIKAKKUPOHJA
50g tummaa suklaata (70%)
6 suurta munanvalkuaista
3dl sokeria
3rkl kaakaojauhetta
1rkl maissitärkkelystä
1tl valkoviinietikkaa

TÄYTE
4dl kuohukermaa
50g kuorittuja pistaasipähkinöitä
250g (noin 5 dl) vadelmia

SUKLAAMARENKIKAKKUPOHJA
1. Paloittele suklaa ja sulata se varovasti vesihauteessa. Anna jäähtyä.

2. Kuumenna uuni 175 asteeseen

3. Piirrä leivinpaperiin kolme ympyrää, joiden halkaisija on noin 15cm. Piirrä ne mahdollisimman kauas toisistaan, mutta ei kuitenkaan liian lähelle reunaa. Käännä leivinpaperi ja pane se pellille.

4. Vatkaa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen ja vatkaa seos kovaksi marenkivaahdoksi. Vaahdon tulee olla niin kovaa, että astian voi kääntää ylösalaisin ilman että vaahto valuu ulos!

5.Siivilöi kaakaojauhe ja maissitärkkelys vaahdon joukkoon. Lisää viinietikka ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Sekoita joukkoon sulatettu suklaa pienissä erissä.

6. Jaa marenkitaikina leivinpaperille ympyröiden sisään. Ota huomioon, että taikina leviää paistettaessa. Pane pelti uuniin ja vähennä lämpö 120-125 asteeseen.

7. Paista marenkipohja 60-75min. Pohjien tulee olla reunoilta kovia ja rapeita, mutta keskeltä vielä sitkeitä. Kytke lämpö pois ja pidä pohjia jälkilämmössä uuninluukku raollaan, kunnes uuni on jäähtynyt.

TÄYTE
1. Vatkaa kerma vaahdoksi
2. Rouhi pistaasipähkinät

KAKUN KOKOAMINEN
1. Pane ensimmäinen marenkilevy kakkuvadille. Levitä päälle kermavaahtoa ja vadelmia. nosta päälle seuraava levy ja levitä sillekin kermavaahtoa ja vadelmia. Pane päällimmäiseksi kolmas levy.

2. Viimeistele kakku kermavaahdolla, vadelmilla ja rouhituilla pistaasipähkinöillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti