600g vehnäjauho
50g tuorehiiva
1 lasia lämmin maito
1\2 lasia tomusokeri + 1 teelusikka
2 munaa
50g voi
2 ripaus suola
Muruseos
100gvehnäjauho
50g tomusokeri
60-70g kylmä voi
Lisäksi
400g omenasose
Liueta hiiva lämpimään maitoon ja sekoita. Huomaa, että maito ei ole liian kuuma, koska se tappaa hiivan, hiiva ei toimi ja kakku ei kasva. Kaada maitoon teelusikallinen tomusokeria ja ruokalusikallinen jauhoja. Peitä muovikelmulla ja jätä lämpimään paikkaan noin 15 minuutiksi, kunnes hiiva alkaa toimia.
Siivilöi jauhot. Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Munat, sekoita tomusokeri.
Kun hiiva alkaa toimia, lisää sen siivilöidyt jauhot, lisää sulatettu voi, munat sekoitetaan sokeria, suolaa.
Sekoita ainekset ja vaivaa taikinaa, kunnes se pehmenee ja yhtenäinen. Vaivaaminen pitäisi kestää 15 minuuttia. Jonkin ajan kuluttua tullut niin tasainen, että et tarvitse sitä edes jauhoja.
Vaivattu taikina laitetaan kulhoon voidellaan öljyä, peitä liinalla ja jätä lämpimään paikkaan, kunnes kaksinkertaistuu.
Sekoita kaikki ainekset kulhossa murumaiseksi seokseksi.
Kun taikina on kasvavat kaksinkertaiseksi, jaa se 12 yhtä suureen osaan. Pyörittele taikinasta palloja. Paina keskelle lasilla syvennys. Voitele syvennykset kananmunalla. Laita syvennykseen omenasosetta ja viimeksi muruseosta.
Laita pullat leivinpaperilla vuoratulle pellille.
Paista 200 ° C: ssa 15-20 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti