perjantai 15. huhtikuuta 2016

Pusupullat

Raaka-aineet
Maitoa 5 dl
Hiivaa 1 pkt
Kananmunaa 1 kpl
Sokeria 2 dl
Suolaa 5 ml
Kardemummaa 15 ml
Vehnäjauhoja 12 dl
Voita 200 g
Vehnäjauhoja 1 dl
Kananmunaa 1 kpl


Taikina
1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi (37 C)
2.Murenna hiiva maitoon
3. Lisää kananmuna, sokeri, suola, kardemumma ja jauhot
4. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista
5. Sulata ja jäähdytä voi
6. Vaivaa voi taikinaan
7. Kohota taikina kaksinkertaiseksi liinan alle (30 minuuttia)


Leipominen


Taikina: 1/2 annosta pullataikinaa
Täyte: omenahilloa
Viimeistelyyn: voisulaa ja hienoa sokeria


1. Pyörittele kohonneesta ja nujerretusta taikinasta tanko  ja jaa se 35 palaan. Leivo paloista pyöreitä pullia ja anna kohota.
2. Kauli pullat litteiksi soikioiksi. Levitä keskelle vajaa ruokalusikallinen kiinteää omenahilloa. Nosta kauimmaiset reunat vastakkain ja sulje "huulet" esim. lautasen reunalla painaen tai nipistäen.
3. Anna pullien kohota, voitele ne munalla ja paista 225 C:ssa noin 12 minuuttia.
4. Sipaise pusujen huulet voisulalla ja kasta ne hienosokeriin.


 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti