perjantai 15. huhtikuuta 2016

Korvapuustit

Ainekset:
5 dl maitoa
1 pkt hiivaa
1 kpl kananmunaa
2 dl sokeria
5 ml suolaa
15 ml kardemummaa
13dl vehnäjauhoja
200 g voita


1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi (37 C)
2. Murenna hiiva maitoon
3. Lisää kananmuna, sokeri, suola, kardemumma ja jauhot
4. Vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoista
5. Sulata ja jäähdytä voi
6. Vaivaa voi taikinaan
7. Kohota taikina kaksinkertaiseksi liinan alla (30 minuuttia)


Täyte:
100 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
2-3 tl vanilliinisokeria
4 rkl kanelia
Voiteluun: 1 muna
Koristeeksi: raesokeria


8. Nujerra kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois jauhotetulla alustalla ja jaa taikina kahteen osaan. Kauli taikinapalat suorakaiteen (noin 55 x 30 cm) muotoisiksi.
9. Levitä pinnalle notkea rasva ja ripottele päälle sokerit ja kaneli
10. Kääri suorakaide pitkältä sivulta tiukaksi rullaksi ja nipistele saumakohta kiinni. Leikkaa tanko noin 15 vinoksi palaksi
11. Paina peukaloilla palat ohuimmalta sivulta ja keskeltä litteiksi, jolloin leikatut reunat nousevat esiin. Anna leivonnaisten kohota, voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria tai mantelirouhetta
12. Paista leivonnaisia 225 C:ssa noin 12 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti