Kakkupohja
6 valkuaista
0.5 dl sokeria
6 keltuaista
1 dl sokeria
200 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
100 g tummaa suklaata
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1. Voitele huolellisesti n. 3 litran kakkuvuoka
2. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää 1/2 dl sokeria ja vatkaa vielä hetki
3. Laita uuni lämpenemään 175 C asteeseen
4. Vatkaa keltuaiset vaahdoksi ja 1 dl sokeria vaahdoksi
5. Sulata suklaa
6. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi
7. Lisää hieman jäähtynyt suklaa rasva-sokerivaahtoon
8. Sekoita joukkoon keltuaisvaahto, keskenään sotketut kuivat aineet sihdaten ja viimeiseksi valkuaisvaahto
9. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta
10. Paista 175 C uunin alimmalla tasolla 60-70 minuuttia. Jos pinta ruskistuu liikaa, peitä se foliolla.
11. Anna kakun jäähtyä n. 5 minuuttia vuoassa ja kumoa se
12. Leikkaa kakun jäähtynyt kakku kolmeen tai neljään osaan
Täyte
3 dl aprikoosimarmeladia tai- hilloa
100 g tummaa suklaata
1 rkl vettä
13. Sulata suklaa veden kanssa ja sekoita tasaiseksi
14. Levitä kerrosten väliin ensin aprikoosimarmeladia ja sitten suklaata. Levitä ohut kerros marmeladia kakun reunoille ja pinnalle.
Pinnalle
200 g tummaa suklaata
50 g voita tai margariinia
1 dl kuohukermaa
15. Sulata levy suklaata rasvan kera ja lisää joukkoon kerma. Sekoita tasaiseksi.
16. Anna kuorrutuksen jäähtyä, seoksen saetessa kaada se kakun pinnalle ja anna valua reunoille.
17. Anna kakun maustua viileässä mielellään seuraavaan päivään asti.
18. Tarjoa huoneenlämpöisenä vaniljaisen kermavaahdon kera
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti