250g voi
1,5 lasi sokeri
7 muna jaettu valkuainen ja keltuainen
2 iso lusikka kaakao
1\2 lasi lämmintä vettä
450 g saksanpähkinä
5-10g jauhettu manteli
1. Ota voi pehmenemään huoneenlämpöön. Jauha saksanpähkinät hienoksi. Sekoita lämmin vesi ja kaakao.
2. Vaahdota voi ja sokeri, lisää keltuaiset yksi kerrallaan, koko ajan sekoittaen. Lisää kaakao. Jaa taikina 2 osaan.
3. 1 osa taikinaa. Laita toinen puoli taikinasta kylmään odottamaan.
4. 2 osaan taikinaa lisää jauhetut saksanpähkinät.
5. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Kaada pähkinätaikina vuokaan ja paista uunissa 200 asteessa n. 30 min. Jäähdytä kakku.
6. Leikkaa kakku kahtia. Levitä kylmässä ollutta taikinaa pohjalevylle. Nosta kansilevy kakun päälle. levitä taikinaa myös kakun reunoille ja päälle. Ripottele mantelit tasaisesti kakun päälle. Laitoimme kakku jääkaappiin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti