Valurautapata on paras astia munkin paistoon.
Vain 100-prosenttinen rasva (rypsi-, soija-, palmu- ja auringonkukkaöljy tai kookosrasva) käy rasvassa kypsentämiseen.
Rasvan lämpötilan tulee olla 160-180 astetta rasvassa kypsennettäessä.
Kokeile rasvan oikeaa lämpötilaa lämpömittarilla.
Jos sinulla ei ole mittaria, voit testata rasvan lämpötilaa pienellä vaalealla leipäpalalla tai palasella munkkitaikinaa. Jos taikina ruskettuu kauniiksi minuutissa rasva on sopivan kuumaa.
Liian kuumassa rasvassa leivonnaiset palavat pinnasta ja jäävät sisältä raaoiksi.
Liian kylmässä rasvassa munkit vain imevät itseensä rasvaa, eivätkä kypsy.
Varaa aina padan viereen kansi, siltä varalta että rasvaylikuumenee ja syttyy palamaan.
Älä tiputa rasvaan vettä, silloin rasva alkaa räiskyä.
Siivilöi käytetty rasva hieman jäähtyneenä ja säilytä viileässä.
Samaa rasvaa voi käyttää useammankin kerran.
Valuta ja jäähdytä paistetut munkit talouspaperin päällä.
Sokeroi heti tarjottavat munkit valuttamisen jälkeen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti