perjantai 15. huhtikuuta 2016

Lettukakku


Letut
2 ja puoli lasia vehnäjauhoa
4 munaa
1 lasia maitoa
1 lasi vettä
1\2 teelusikkaa leivinjauhetta

Täyte
500g possun jauhelihaa
2 sipulia
6 valkosipulin kynttä
450g pakastepinaattia
1/2 lasi tomaattisosetta
80g tomaattipyrettä
ripaus sokeri
paprikajauhetta
basilika
suolaa
mustapippuria
300 g juustoa (gouda)

 
  1. Valmista lettutaikina. Vatkaa muna valkoiseksi vaahdoksi, ja lisää vuorotellen nesteet siivilöityjen jauhojen kanssa. Kun taikina on tasainen, paista pannulla 6 lettuja, joiden halkaisija on noin 22 cm.
  2. Leikkaa sipulit pieniksi kuutioiksi ja paista pannulla. Jaa sipulit kahteen osaan. toiseen osaan lisää sulatettu ja valutettu pinaatti. Mausta suolalla, pippurilla ja 4 murskatulla valkosipulin kynnellä. Siirrä pannu pois liedeltä.
  3. Toisella pannulla, toiseen puoleen sipulia lisää loput valkosipulin kynnet ja jauheliha. Ruskista jauheliha. Lisää tomaattisose ja tomaattipyree. Mausta basilikalla. Anna hetki kiehua. Paksunna kastiketta tarvittaessa jauholla.
  4. Raasta juusto. Pinaatti-jauhelihatäytettä tulee kahteen väliin. Jauhelihatomaattitäytettä tulee kolmeen väliin.  Kokoa kakku.
  5. Paista kakku 180 asteessa 30 minuuttia. ripottele pintaa juustoraaste. Paista vielä 10 min.Tarjoa kuumana

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti