perjantai 15. huhtikuuta 2016

Valkosipulisämpylät

2,5 dl maitoa tai vettä
2,5 dl maustamatonta jogurttia
1 pkt hiivaa
2tl suolaa
2rkl sokeria
3-5 valkosipulinkynttä
4 dl sämpyläjauhoja
8dl sämpyläjauhoja
3/4 dl öljyä tai margariinia

Liuota hiiva kädenlämpöiseen neste-jogurttiseokseen. Lisää suola, sokeri ja murskatut valkosipulinkynnet. Alusta jauhot taikinaan. Lisää öljy alustukseen loppuvaiheessa. Anna kohota lämpimässä kaksinkertaiseksi. Leivo pikkusämpylöiksi. Anna kohota ja paista 225 asteessa 10-15min.



Ensimmäisessä kuvassa pyöritetään taikinaa pitkoksi.



Toisessa kuvassa jaetaan pitkoa moneen yhtä suureen osaan.



Kolmannessa kuvassa sämpylät ovat menossa uuniin.


Neljännessä kuvassa sämpylät ovat uunissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti