2,5 dl maitoa tai vettä
2,5 dl maustamatonta jogurttia
1 pkt hiivaa
2tl suolaa
2rkl sokeria
3-5 valkosipulinkynttä
4 dl sämpyläjauhoja
8dl sämpyläjauhoja
3/4 dl öljyä tai margariinia
Liuota hiiva kädenlämpöiseen neste-jogurttiseokseen. Lisää suola, sokeri ja murskatut valkosipulinkynnet. Alusta jauhot taikinaan. Lisää öljy alustukseen loppuvaiheessa. Anna kohota lämpimässä kaksinkertaiseksi. Leivo pikkusämpylöiksi. Anna kohota ja paista 225 asteessa 10-15min.
Ensimmäisessä kuvassa pyöritetään taikinaa pitkoksi.
Toisessa kuvassa jaetaan pitkoa moneen yhtä suureen osaan.
Kolmannessa kuvassa sämpylät ovat menossa uuniin.
Neljännessä kuvassa sämpylät ovat uunissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti