perjantai 15. huhtikuuta 2016
Perinteinen lohivoileipäkakku
Pohja:
15 isoa viipaletta grahampaahtoleipää
Täyte:
300g kylmäsavulohta
puolikas maustekurkku
pieni kesäsipuli
1 prk Crème Fraiche
0,5 dl majoneesia
2 tl sitruunapippuria
2-3 rkl sitruunamehua
tilliä
Kostutus:
0,5 vettä joka maustettu 4 rkl sitruunamehua
Päälle:
200 g ruohosipuli tuorejuustoa
0,5 prk Crème Fraiche
70 g kylmäsavustettualohta
100g katkarapuja
kurkkua
kirsikkatomaatteja
ruohosipulia
Leikkaa leipäviipaleista reunat pois. Poista suolakurkusta siemenkota ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.
Hienonna sipuli erittäin pieneksi. Hienonna kylmäsavulohi ja tilli.
Sekoita kulhossa creme fraiche, majoneesi, sitruunanmehu ja mausteet. Lisää hienonnettu suolakurkku, sipuli, lohi ja tilli, sekoita.
Aloita kakun kokoaminen asettamalla työpöydälle leivinpaperi. Aseta kolme leipäsiivua vierekkäin leivinpaperin päälle ja kostuta ne pullasudilla kevyesti. Lisää päälle kerros täytettä. Jatka samaan malliin kunnes kakku on koottu.
· Vatkaa tuorejuusto ja creme fraiche kulhossa ja levitä kakun päälle kauttaaltaan.
· Silppua ruohosipuli ja ripottele kakun reunoille.
· Asettele kakun päälle kauniita lohiruusukkeita ja katkarapuja.
· Koristele kakku kurkulla, sitruunalla ja ruohosipulilla.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti