12 hengen kakku
Pohja
16 isoa viipaletta täysjyväpaahtoleipää
Feta-paprikatäyte:
(kahteen väliin)
100 g feta/salaattijuustoa
½ pienestä punasipulista
1 ½ dl rucolaa
1 punainen paprika
200 g maustamatonta tuorejuustoa
120 g smetanaa
mustapippuria
1 dl aurinkokuivattua tomaattia kuutioina
Kurkku-valkosipulitäyte:
(yhteen väliin)
20 cm pala tuorekurkkua
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 iso valkosipulinkynsi
Kostutus:
2 rkl sitruunamehua
1 ¾ dl vettä
Kuorrutus:
200 - 300 g maustamatonta tuorejuustoa
tilkka maitoa
Koristeluun esimerkiksi:
juustoraastetta
90 g feta/salaattijuustoa
250 g kirsikkatomaatteja
oliiveja
kurkkua siivuina tai raasteena
rucolanlehtiä
1 ruukku lollo rosso -salaattia
herneenversoja
Raasta aluksi kurkku ja laita se siivilään valumaan. Valuta myös aurinkokuivatuista tomaateista suurin osa öljystä pois.
Hienonna feta/salaattijuusto, punasipuli ja rucola. Leikkaa paprika kuutioiksi. Aurinkokuivatut tomaatit voit leikata pienempiin paloihin, jos suikaleet ovat isoja. Yhdistä kaikki feta-paprikatäytteen ainekset keskenään. (Voit myös ripotella tomaattikuutiot erikseen täytteen päälle.)
Valmista toinen täyte yhdistämällä kurkkuraaste ja tuorejuusto keskenään. Purista joukkoon valkosipulinkynsi.
Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Muotoile neliskanttisiksi. Purista kostukkeen sitruunamehu ja sekoita veden kanssa. Aseta neljä leipää tiiviisti vierekkäin tarjoilulautaselle. Kostuta sitruunavedellä. Levitä päälle puolet feta-paprikatäytteestä.
Laita päälle toinen kerros paahtoleipiä ja kostuta. Levitä tähän väliin kurkku-valkosipulitäyte. Laita päälle taas neljä paahtoleipää, kostuta ja levitä loput feta-paprikatäytteestä. Laita päällimäiseksi kerros leipiä ja kostuta. Suojaa kakku kelmulla ja laita päälle kevyt paino, esimerkiksi leikkuulauta. Anna maustua jääkaapissa mieluiten yön yli.
Ohenna kuorruttamiseen varattua tuorejuustoa maidolla sopivan levittyväksi. Peitä tuorejuustolla kakun reunat ja tarpeen mukaan päällisosakin. Painele reunoille juustoraastetta. Koristele päällinen esimerkiksi kirsikkatomaateilla, jäljelle jääneellä feta/salaattijuustolla, kurkulla, rucolanlehdillä jne.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti